mandag 6. januar 2014

Europaller... oh yes!

Mens jeg studerte Design og redesign på NLA fikk vi en oppgave der vi skulle lage et skap eller noe til å kunne oppbevare ting i. Vi kunne bruke nye materialer, men vi skulle også prøve å bruke noe "gammelt". Jeg har alltid vært fascinert av alt man kan gjøre av eurpoaller (jeg er en aktiv googler/pinterester på tema "upcycling"), og fikk nå muligheten til å prøve litt selv! Det resulterte i en hylle og en skjenk/bord.

Dette var så gøy, at jeg skulle ønske at jeg kunne jobbet mer mer europaller. Men til dette trengs det litt mer plass til å jobbe i enn et koselig lite hobbyrom med symaskin. Men kanskje når våren nærmer seg og det går an å jobbe utendørs, vil jeg igjen få muligheten til å lage flere palle-møbler.

Liten palle ble til hylle som kan brukes opp eller ned


































































Her er også blikkbokslampen med






















Europalle som ble til benk/bord med skuffer

Denne benken hadde jeg ikke så mange bilder av, men her er bilde fra eksamensutstillingen min på Design og redesign.


lørdag 4. januar 2014

Brett din egen melkekartong-lommebok!

I denne bloggen ønsker jeg ikke bare å vise fram ting jeg lager. Men jeg vil også dele enkle gjør-det-selv-prosjekter som alle kan ha nytte og glede av! Så her kommer framgangsmåte for hvordan lage en enkel og funksjonell lommebok av melkekartong.

Alt du trenger er en ren melkekartong, en saks og en kniv













































































































































































































































































fredag 3. januar 2014

De første smykkene

Mens jeg studerte Kunst og håndverk ved NLA Bergen, fikk vi i en selvvalgt oppgave, der vi selv skulle bestemme materialet, tema og problemstilling for oppgaven. Og det var her jeg fikk muligheten til å jobbe videre med ideen min om å lage smykker av hermetikkbokser.

Jeg ønsket å utvide materialbruken litt mer, og endte dermed opp med å velge materialene metall (hermetikkbokser), gummi (fra sykkelslanger) og plast (ulike tomme plastbeholdere). Det hele ble en kjempegøy prosess, der tanker og ideer var flere enn jeg hadde tid til å produsere. Her er noen av smykkene jeg lagde til oppgaven. Noen av dem er modifisert i senere tid, men endringene er minimale.

Hermetikkbokser  


 




Plast



Gummi

torsdag 2. januar 2014

Godt nytthår!

En liten byttehandel

Min venninne Katrine likte så godt veskene jeg laget at hun hadde så lyst å kjøpe en. Men i stedet for å selge henne en, gjorde vi en god, gammeldags byttehandel.

Katrine driver Huldra økologisk frisørsalong her i Bergen, sammen med vår venninne Lene. Salongen åpnet i april 2006 og var Norges FØRSTE økologiske frisørsalong. Å være en økologisk frisørsalong betyr at produktene de bruker ikke er skadelig for frisørene, kundene eller miljøet! Og i dag var jeg så heldig å kunne bytte en av mine nye vesker, som også er laget med tanke på gjenbruk og miljø, mot en etterlengtet hårklipp.


Jeg har lenge vært stolt over mitt lange hår, men i det siste har det blitt litt for mye. Det ble tungt, mye å holde styr på, og tok lang tid å tørke etter dusjen. Så sim-sala-bim! Nå føler jeg meg lett som en fjær!

PS! Sjekk også Huldra sin blogg! Mange spennende og nyttive tips om hår og sminke ;)