fredag 4. juli 2014

Kule kuler

I mitt forsøk på å gjøre verden et bedre sted å være, er jeg en aktiv "kildesroterer" på hjemmebane. Papp og papir går i egen beholder, plast blir skylt og tørket før det går i sortering og glass og metall også.

En dag jeg skulle kaste alle de tomme deodorantene som hadde samlet seg opp i skapet, måtte jeg få åpnet deodoranten helt opp slik at jeg kunne tømme restene og skylle deodorantbeholderen. Jeg stod der og lurte på hvordan jeg skulle få opp kulen som man ruller under armhulene, når jeg plutselig oppdaget hvor fin og rund den kulen var! Jeg fikk den til slutt opp uten å skade den, og gjorde det samme med resten. Jeg skylte dem godt og la dem i klorvann så de skulle bli helt rene. Hva kunne jeg bruke disse fine kulene til?

Store perler! Gleden var stor da jeg oppdaget at jeg hadde funnet en perfekt kule som kunne brukes til smykkene mine. Jeg klarte også å samle inn flere tomme deodoranter av venner og familie. Nå hadde jeg endelig nok kuler til å lage et par smykker! 













Og her kommer resultatet av dagens innsats!







































































(Ønsker du å kjøpe ett av smykkene? Ta kontakt med meg på kathy.vieyra@gmail.com eller gå på kathydesign.epla.no. Der vil jeg legge dem ut for salg. Holder på med et par til, så følg med på epla-siden hvis du er interessert!)

onsdag 2. juli 2014

Epla.no

For en stund siden laget jeg meg en konto på epla.no, men først nå legger jeg ut og lanserer smykker på salg! Det er sommerferie, og nå har jeg god tid til både å lage smykker og designe nye :)

Besøk gjerne siden min, og bestill hvis det er noe du ønsker deg!

kathydesign.epla.no













































































mandag 23. juni 2014

Matgilde mot hungersnød

Lørdag 21. juni var jeg så heldig å få lov til å stille ut tingene jeg har laget på arrangementet Matgilde mot hungersnød i Nygårdsparken i Bergen. 


Matgilde mot hungersnød samler inn mat som skulle ha blitt kastet fra butikker pga  "best før"- dato. Denne maten brukes til å lage mange deilige retter som serveres på dette matgildet for hele byen. I "betaling" kan folk som spiser maten gi en donasjon til Kirkens Nødhjelpsarbeid. I år gikk pengene til syriske flyktninger.
 
"I Norge kastes nærmer tusen tonn god mat hver dag og på verdensbasis kastes tretti prosent av all maten som produseres. Samtidig lider en milliard mennesker i dag av kronisk sult. Matgilde mot Hungersnød er en nasjonal aksjon mot matkasting som setter lys på dette paradokset og forsøker å bidra til å løse det."

"Matgilde er også et kulturelt, sosialt og miljøbyggende arrangement, med live musikk, DJ, dans, redesign, live graffiti, kunstutstillinger og aktiviteter for barn."
 

(Sitater hentet fra: https://www.facebook.com/events/283373921832732/?fref=ts)





Foto: Hanna Skartveit
























mandag 6. januar 2014

Europaller... oh yes!

Mens jeg studerte Design og redesign på NLA fikk vi en oppgave der vi skulle lage et skap eller noe til å kunne oppbevare ting i. Vi kunne bruke nye materialer, men vi skulle også prøve å bruke noe "gammelt". Jeg har alltid vært fascinert av alt man kan gjøre av eurpoaller (jeg er en aktiv googler/pinterester på tema "upcycling"), og fikk nå muligheten til å prøve litt selv! Det resulterte i en hylle og en skjenk/bord.

Dette var så gøy, at jeg skulle ønske at jeg kunne jobbet mer mer europaller. Men til dette trengs det litt mer plass til å jobbe i enn et koselig lite hobbyrom med symaskin. Men kanskje når våren nærmer seg og det går an å jobbe utendørs, vil jeg igjen få muligheten til å lage flere palle-møbler.

Liten palle ble til hylle som kan brukes opp eller ned


































































Her er også blikkbokslampen med






















Europalle som ble til benk/bord med skuffer

Denne benken hadde jeg ikke så mange bilder av, men her er bilde fra eksamensutstillingen min på Design og redesign.


lørdag 4. januar 2014

Brett din egen melkekartong-lommebok!

I denne bloggen ønsker jeg ikke bare å vise fram ting jeg lager. Men jeg vil også dele enkle gjør-det-selv-prosjekter som alle kan ha nytte og glede av! Så her kommer framgangsmåte for hvordan lage en enkel og funksjonell lommebok av melkekartong.

Alt du trenger er en ren melkekartong, en saks og en kniv













































































































































































































































































fredag 3. januar 2014

De første smykkene

Mens jeg studerte Kunst og håndverk ved NLA Bergen, fikk vi i en selvvalgt oppgave, der vi selv skulle bestemme materialet, tema og problemstilling for oppgaven. Og det var her jeg fikk muligheten til å jobbe videre med ideen min om å lage smykker av hermetikkbokser.

Jeg ønsket å utvide materialbruken litt mer, og endte dermed opp med å velge materialene metall (hermetikkbokser), gummi (fra sykkelslanger) og plast (ulike tomme plastbeholdere). Det hele ble en kjempegøy prosess, der tanker og ideer var flere enn jeg hadde tid til å produsere. Her er noen av smykkene jeg lagde til oppgaven. Noen av dem er modifisert i senere tid, men endringene er minimale.

Hermetikkbokser  


 




Plast



Gummi

torsdag 2. januar 2014

Godt nytthår!

En liten byttehandel

Min venninne Katrine likte så godt veskene jeg laget at hun hadde så lyst å kjøpe en. Men i stedet for å selge henne en, gjorde vi en god, gammeldags byttehandel.

Katrine driver Huldra økologisk frisørsalong her i Bergen, sammen med vår venninne Lene. Salongen åpnet i april 2006 og var Norges FØRSTE økologiske frisørsalong. Å være en økologisk frisørsalong betyr at produktene de bruker ikke er skadelig for frisørene, kundene eller miljøet! Og i dag var jeg så heldig å kunne bytte en av mine nye vesker, som også er laget med tanke på gjenbruk og miljø, mot en etterlengtet hårklipp.


Jeg har lenge vært stolt over mitt lange hår, men i det siste har det blitt litt for mye. Det ble tungt, mye å holde styr på, og tok lang tid å tørke etter dusjen. Så sim-sala-bim! Nå føler jeg meg lett som en fjær!

PS! Sjekk også Huldra sin blogg! Mange spennende og nyttive tips om hår og sminke ;)