søndag 29. desember 2013

Gummi + symaskin = clutch

Da var det på tide å prøve å lage et annet tilbehør enn smykke. Jeg har lenge ønsket å prøve å lage en liten veske eller en clutch av gummi, men har vært redd for å prøve siden jeg ikke alltid kommer så godt overens med symaskiner. Men min fine, mintgrønne Husqvarna, som jeg tipper må være fra 50- tallet (kjøpt på Fretex), har vært helt fantastisk å jobbe med i dag!

Jeg har ikke så mye (eller god) erfaring med å sy, og hver gang jeg prøver pleier å bli irritert og gir opp. Men det jeg har valgt å lage i dag er veldig basic og kjempeenkelt! Og heldigvis er gummien jeg har brukt til disse veskene (slange fra bildekk eller kanskje traktor- ikke helt sikkert, ble funnet i en haug med gummislanger) ganske tykk, så jeg slapp å lage fòr inni. Jeg må innrømme jeg har vært litt redd for om symaskinen min tålte å sy på dobbelt lag med tykk gummi, men det klarte den med glans!

Så her er resultatet på dagens innsats:



 

"Kathy Design" er slått inn med bokstavstansere på en metallbit fra hermetikkboks



fredag 27. desember 2013

Det var en gang...

Her kommer fortellingen som satte  i gang ideen om å lage smykker av hermetikkbokser:


Det var en gang en studine som skulle bli lærer. Hun gikk sitt siste år på NLA Bergen der hun tok årsstudium i Kunst og håndverk. På grunn av sin lidenskap for å skape og drive med redesign og gjenbruk tok hun også 15 studiepoeng i faget Design og redesign.


Den første oppgaven klassen fikk het "Lyspunkt", og oppgaven gikk ut på å lage en lampe av hermetikkbokser. Til å begynne med synes studinen at dette var et veldig kjedelig materiale å jobbe med. "Det er jo bare å lage et hull på toppen og stikke en ledning gjennom!" tenkte hun. Men hun tok seg godt til mot og begynte å leke seg litt med hermetikkboksen sin. Hun endte opp med å klippe opp små kvadrater.


 "Disse kan bli til en fin lysekrone!" tenkte studinen. Så hun satte i gang og klippet og pusset og filte og boret til hun endelig hadde nok til å sette dem sammen. Og jammen ble det ikke en fin lysekrone av hermetikkbokser som var på vei til søppeldyngen!

Og det var slik det begynte at studinen, som nå er lærer, fikk ideen om å bruke det fine metallet til å lage smykker også!




torsdag 26. desember 2013

Et smykke blir til

I dag har jeg endelig laget et smykke jeg har hatt i tankene lenge! Skissen ble kanskje laget for over et halvt år siden, så det var på tide å sette i gang. Til dette smykke har jeg brukt metall fra hermetikkboks og gummi fra en sykkelslange. Hvis jeg ikke tar helt feil, mener jeg det er det første smykket jeg lager som har begge materialene i seg. Smykket skal være langt, men jeg gikk dessverre tom for lenke, så det får vente litt med den. Men selve smykket ble ferdig.


Klar- ferdig- gå!

Jeg prøver igjen! Har prøvd flere ganger å begynne å blogge, men ikke vært så flink til å opprettholde og oppdatere bloggen(e) jeg har hatt (mener det kanskje bare har vært èn når jeg tenker meg godt om). Men nå har jeg gått og tenkt på det en god stund, og kommet fram til at jeg faktisk har litt å blogge om. Og det jeg ønsker å dele med verden er mine kreative sider. Siden jeg driver med smykkedesign og materialene er gjenbruksmaterialer, tenker jeg at dette kan være interessant nok til at folk der ute skal ville lese bloggen min. Så her kommer mitt første innlegg, som handler om at jeg nå skal gjøre en innsats i blogg-verdenen (som faktisk er litt fjern for meg, men som jeg håper å bli bedre kjent med). Og kanskje klarer jeg å glede og inspirere andre kreative sjeler i verden.