fredag 27. desember 2013

Det var en gang...

Her kommer fortellingen som satte  i gang ideen om å lage smykker av hermetikkbokser:


Det var en gang en studine som skulle bli lærer. Hun gikk sitt siste år på NLA Bergen der hun tok årsstudium i Kunst og håndverk. På grunn av sin lidenskap for å skape og drive med redesign og gjenbruk tok hun også 15 studiepoeng i faget Design og redesign.


Den første oppgaven klassen fikk het "Lyspunkt", og oppgaven gikk ut på å lage en lampe av hermetikkbokser. Til å begynne med synes studinen at dette var et veldig kjedelig materiale å jobbe med. "Det er jo bare å lage et hull på toppen og stikke en ledning gjennom!" tenkte hun. Men hun tok seg godt til mot og begynte å leke seg litt med hermetikkboksen sin. Hun endte opp med å klippe opp små kvadrater.


 "Disse kan bli til en fin lysekrone!" tenkte studinen. Så hun satte i gang og klippet og pusset og filte og boret til hun endelig hadde nok til å sette dem sammen. Og jammen ble det ikke en fin lysekrone av hermetikkbokser som var på vei til søppeldyngen!

Og det var slik det begynte at studinen, som nå er lærer, fikk ideen om å bruke det fine metallet til å lage smykker også!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar